F

VISA INTERVJU - Vad hände?

Ja, vet inte vad jag skall skriva längre. Första inlägget i år haha. Händer inte så mycket i mitt liv just nu, håller på att förbereda mig till flytten. Jag är nästan klart med allt nu, har bara boende kvar & vaccinationskort.
 
Hade min visum intervju den 1 juni på den amerikanska ambassaden i Stockholm. Jag vet att innan jag skulle dit så hade jag googlat hur de gick till, men inte hittat något. Så tänkte jag skriver själv haha.
 
Det var mycket mer simpel än vad jag trodde faktiskt. Jag hade tid kl 10.45, men så säger alla att man skulle vara där när dom öppnade cirka. Så jag var där när klockan var runt 08.30, som tur var så var det fint väder eftersom man fick vänta ute. Jag stod i kö och väntade utomhus till klockan var ca 10.15, så 1 timma och 45 minuter. När jag kom fram till båset och säkerhetskontrollen så fick jag först visa mitt pass, väska & under skorna innan dom kunde släppa in mig. Jag hade en dricka i väskan, sån där propud cocos milkshake. Så den ville han att jag skulle dricka av, och den var så äcklig så hade inte brytt mig om dom kastade den. 

När jag kom in och gick igenom säkerhetskontrollen, det är sån som på flygplasten. Dom scannar allt. Så fick jag lämna in min telefon & all elektronik innan jag fick gå vidare, så mitt headset, laddare & telefon. När jag gjort det så fick jag gå vidare till ett litet väntrum, eller det var inte direkt litet men. Få en kö lapp av en vakt. När det var min tur så fick jag gå till "kassan" och lämna alla mina papper & pass. Sen fick jag sätta mig ner och vänta igen. Nu var klockan ca 10.20 eller 10.30 och så fick jag bara sitta där och vänta på att mitt namn skulle ropas upp. Vågade nästan inte gå på toa heller haha. Men jag fick skynda mig super fort. Sen när det väl var min tur, som kom nästan precis efter jag kom tillbaka haha. 

Det är att tillägga att det fanns ett rum, och sen bås i väntrummet som man hade intervjuen på. Jag kände på mig att om man kommer till rummet (enda med en dörr då haha), så kanske man får en mer invecklad intervju eller att det är en sån mer grundlig haha. Men såklart fick jag rummet, vart fortfarande nervös. Kom dit, sa godmorgon. Han svarade mig men verkade inte så himla morgon glad haha. Dom frågade mig 3 frågor bara haha. Vad skall du studera, hur skall du betala & varför just den skolan. That was it, simple as that. Sen så sa han bara "your visa is approved, you will get in the mail in a few days, thank you" typ. Haha, sen var det klart haha. 
 
Jag häntade min telefon och när jag satte på den så var klockan 10.46, jag tror jag var den enda som hade min intervju precis när jag hade tid. Tiden spelar ingen roll, så länge du står i kön så missar du inte din intervju. Det var absolut inte något att vara nervös för. Jag fick mail några dagar senare att dom inte kunde levera passet till mig här i Norge, så fick lämna en adress i sverige. Vet inte varför men, så har fortfarande inte sett det. Men vet att det är levererat, så det tar inte alls läng tid att få det :)
 
De enda du behöver tänka på är; VAR ÄRLIG, KOM I TID - HELST NÄR DOM ÖPPNAR KL 8 PÅ MORGONEN, TA INTE MED DIG MER ÄN NÖDVÄNDIGT - ABSOLUT INGA STORA VÄSKOR ELLER LAPTOP/IPAD & VAR INTE NERVÖS =). Har du laptop/iPad i väskan eller något så måste du lämna det på centralstationen eller bussstationen, för du kan inte låsa in det eller något. Det enda som e ok, är en mobiltelefon. 

Efter det så bara jag drog in till centrum, var ingen ide att åka hem till min moster igen så hon mötte mig i centrum när hon var klar på jobbet. Så under tiden jag väntade så gick jag på bio för första gången ensam haha. Jag drog även på shopping & resturang ensam haha. Det var ganska chill :)
 
Flytten blir den 11 Augusti kl 19.30! Längtar, är idag 57 dagar kvar nästan exakt på tiden också haha. Fram tills dess så skall jag jobba, fira mormor, till Rhodos & åka till mamma med flyttlådor, det är allt som händer i princip. Rensa här också, eftersom jag måste ta bort allt typ. Det enda jag kan ha med mig är två resväskor & handbagage. Sen kan jag ju köpa ett extra bagage. Men vi får se hur det är. 

Ja, det var väll allt jag har att säga tror jag.
Until next time